Life Is A Song Tag

16 comments
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar muziek luister. Ik luister ernaar onder de douche, in de bus, tijdens het schoonmaken, als ik verdrietig ben of juist als ik vrolijk ben. Kortom, muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Vandaag doe ik de Life Is A Song Tag. De tag is bedacht door Dina en ik vond hem zo leuk dat ik besloot hem in te vullen. Nieuwsgierig naar deze tag?

Wie is je favoriete artiest?
Deze vraag is voor mij makkelijk te beantwoorden: Daniël Lohues. En ook al kent vrijwel niemand van mijn leeftijdsgenoten hem en vinden ze het maar raar dat ik hem tof vind, hij is en blijft mijn favoriete artiest. Hij maakt nummers in het Drents met de meest fantastische teksten en melodieën. Hij schrijft en produceert ook veel voor andere artiesten. Zo heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de productie van The Common Linnets. Andere artiesten die ook dicht in de buurt komen zijn Taylor Swift, The Common Linnets, Leighton Meester en Bridgit Mendler. Ja, een vrij alternatieve smaak.

Zing je onder de douche?
Ja, natuurlijk! Ik hou van zingen alleen ben ik er niet zo goed in. Tijdens het douchen heb ik dus de perfecte gelegenheid om los te gaan. Niemand die het hoort en het klinkt in de douche ook gelijk een stuk beter.


Wat was de eerste CD in je bezit?
Ik moet even goed nadenken maar ik denk dat de CD van Ja Zuster, Nee Zuster mijn allereerste eigen CD was. Ik was gék op Ja Zuster, Nee Zuster. Ik kende alle nummers uit m'n hoofd en draaide de CD dan ook non-stop. 

Als er nog geen internet bestond, dus ook geen Spotify, Youtube, Downloaden, welke CD zou je dan kopen?
Dit vind ik een hele lastige vraag. Meestal koop ik de CD van mijn favoriete artiesten, ik vind het leuk om deze te hebben. Ik zou dan denk ik gaan voor een CD van Miss Montreal of een CD van de serie Nashville. De muziek in die serie is echt te gek! 

Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure voor jou?
Zoals ik al zei vind ik Daniël Lohues dus helemaal te gek. Deze telt een klein beetje mee als guilty pleasure omdat iedereen het dus een beetje gek vind dat ik fan van hem ben. Maar mijn echte guilty pleasure nummer is er één uit een film. Nee niet Frozen, maar uit Country Strong. Het nummer wordt gezongen door Gwyneth Paltrow, die daadwerkelijk heel goed kan zingen! 
Ik ben dol op country/folk muziek. Misschien is dat dan wel mijn guilty pleasure. Oh en stiekem luister ik ook nog wel eens naar High School Musical liedjes. Guitly pleasure ten top! 

Welke artiesten heb je live gezien?
Ik ben best blij met de artiesten die ik live heb gezien. Zo heb ik Ilse Delange meerdere keren live gezien, uiteraard Daniël Lohues meerdere keren. Ik mocht een van de gelukkigen zijn die naar Tuckerville is geweest. Hier heb ik The Common Linnets gezien, Waylon, Tim Knol, De Dijk en weer Daniël Lohues. Een paar weken terug heb ik Miss Montreal live gezien en ik ben naar het afscheidstournee van Acda & de Munnik geweest. Tijdens de KEI-week in Groningen heb ik Gers Pardoel en Nielson zien optreden. 

Van wat voor muziek of van welk nummer word jij emotioneel?
Eenvoudige nummers met alleen een gitaar of een piano weten mij bijna altijd te raken. Maar ook van vrolijke nummers kan ik zomaar opeens emotioneel worden. Het is maar net welke gedachtegang er door mijn hoofd spookt en wat voor herinnering het nummer bij mij oproept. 

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering?
Ook deze vraag vind ik lastig. Meerdere nummers brengen een bepaalde herinnering naar boven. Zo is het nummer Blurred Lines een herinnering aan de werkweek van de middelbare school naar Berlijn. Dit nummer werd meerdere keren per dag in de bus gedraaid. Het nummer Hey Soul Sister doet me denken aan de zomer dat mijn zus uit huis ging. Samen stonden we in de hitte buiten haar stoelen een nieuw kleurtje te geven. Het eerste album van The Common Linnets doet me denken aan mijn examenperiode en de periode daarna. Ik draaide die CD toen bijna elke dag.

Zoals ik al zei mag ik dus graag naar country/folk muziek luisteren. Voor mijn gevoel is dit de meest oprechte vorm van muziek. Heerlijk.

Wat is jouw favoriete nummer?
Liefs, Annelot.

16 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen van welke muziek jij houdt! I

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag en ook zeker leuke antwoorden op de vragen!

  Veel liefs,
  Nadeche

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een toffe tag, die heb ik niet eerder gezien :) Ik vind zoveel muziek leuk, 1 nummer kiezen is onmogelijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaa wat leuk dat je de TAG hebt ingevuld! Ilse de Lange lijkt me tof om eens live te zien zeg! Leuk om je antwoorden te lezen. :)
  (ik zet je op het lijstje met mensen die de TAG hebben ingevuld)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag en eerlijk ken ik veel namen van artiesten niet. Ik vind dat Ilse de Lange een mooie stem heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke tag! Leighton Meester vind ik ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke tag, die moet ik ook echt eens doen want ik kan ook geen dag zonder muziek! Leuke muziek smaak heb je :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke tag! En je hebt trouwens een goede muzieksmaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele leuke tag!
  Zelf heb ik nooit echt favorieten, het veranderd bij mij te snel en ben ook niet echt fan van iets of iemand..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. High School Musical liedjes, dat is ook echt mijn guilty pleasure! Op en top haha. En ik vind Leighton Meester ook super leuke muziek hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke tag en leuke antwoorden!
  X annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Cool jouw smaak lijkt veel op de mijne. Nashville had echt mega goede muziek ja! Daar werd ik helemaal happy van. Ik ging als klein hummeltje al mee met mijn opa en oma naar hun country band.. dus zo ben ik besmet hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hee wat een leuke tag! Ik ben gek op muziek! Wat heb je een leuke muziek stijl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem23.3.15

  Wat een leuke tag! Ik vind het altijd lastig om één artiest of één nummer uit te kiezen! Ik denk dat dat ook verschilt per periode :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach, je bent wel goed in zingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om je antwoorden te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen