De Travel Tag

16 comments
Reizen, ik associeer het automatisch met vakantie. Ik mag altijd graag kijken naar andere blogs die schrijven over hun reiservaringen, waar ze zijn geweest, waar ze nog heen willen, etc. Vandaag doe ik de Travel Tag. Nieuwsgierig?

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Tsjechië 
 • Oostenrijk
 • België
 • Luxemburg
 • Marokko
 • Jordanië 
 • Groot Brittannië 
 • Italië 
 • Spanje
Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je écht nog een keertje heen?
Ik wil nog heel graag een keer naar de Verenigde Staten. Mijn ouders hebben mij een reisje naar New York beloofd en daar heb ik nu al zin in. Naast de Verenigde Staten is het mijn droom om ooit een keer naar curaçao te gaan. Dat lijkt me echt een prachtig eiland met een fantastische sfeer. Ook zou ik graag nog meer willen zien van Engeland, ik ben echt verliefd geworden op dat land afgelopen zomer.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Mijn meest ideale vakantie was die van afgelopen zomer. Eerst 10 dagen lekker rond touren in Engeland en vervolgens nog een paar relaxte weken in Frankrijk. Heerlijk. 


Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Petra in Jordanië. Ik denk dat Petra het meest bijzondere plekje is die ik ooit heb gezien. Wat was dat adembenemend mooi. Ook het hoge atlas gebergte in Marokko zou ik graag nog een keer weer willen zien. De zonsondergang tegen die mooie rood gekleurde bergen, fantastisch  tafereeltje. 

Laat je allerleukste vakantiefoto zien! 

Dit zijn twee van mijn favoriete vakantie foto's. De foto's zijn van één en dezelfde vakantie. Het was in de zomer van 2010 en ik kende mijn beste vriendin Jolet toen net een jaar. Ze ging met ons mee naar Frankrijk. Dit was één van de leukste vakanties ooit. We hebben ontzettend veel lol en plezier gehad. De bovenste foto is in het zwembad en de onderste foto tijdens de Tour de France.

Met wie ga je meestal op reis?
Ik ga het meest met mijn ouders op reis of met andere familie leden. Aangezien ik net 18 ben zal dit de komende jaren wat gaan veranderen. Ik heb altijd ontzettend veel plezier met mijn familie op vakantie.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?
Ik zou graag nog eens met Jolet op vakantie willen, of met andere vriendinnen. Ook zou ik graag nog met mijn zus naar Amerika gaan. We willen allebei graag naar Texas en Louisiana.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Lastige vraag. Ik zou mijn hond mee nemen. Mijn hond verveelt me nooit en houdt me gezelschap. Ook zou ik, als het kon, een Albert Heijn filiaal mee nemen. Lekker makkelijk voor het eten, haha!

Ben ja al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ik ben meerdere keren in Nederland op vakantie geweest. Alle keren waren op een kampeer boerderij in Twente, Overijssel. We gingen dan meestal met een hele groep vrienden, super gezellig!
Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Een dierentuin, sowieso. Ik ben niet zo'n fan van achtbanen. Al helemaal niet als ze over de kop gaan. Nee doe mij maar de dierentuin. Lekker dieren bekijken, dat vind ik wel leuk!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Lastig, ik vind allebei ontzettend leuk. Maar ik ga dan toch voor een skivakantie denk ik. Skivakanties zijn altijd super gezellig en je beweegt ook nog eens. Ik ben echt een winterpersoon, dus vandaar.

Wat is jouw leukste vakantie herinnering?
Mijn ouders zijn in Frankrijk getrouwd en de kinderen van goede vrienden van ons ook. Ik ben niet bij de trouwerij van mijn ouders geweest, maar wel naar die van onze vrienden. Wat was dat een prachtige bruiloft. De locatie was boven op een berg met een ondergaande zon en gouden zonnestralen die prachtig over van alles heen straalden. Een magische bruiloft.

Naar welke landen ga je dit jaar op vakantie?
Frankrijk. Ik ga bijna altijd naar Frankrijk, ik vind het een heerlijk land met super lekker eten en gezellige mensen. Ook hoop ik dit jaar nog naar Engeland te gaan. Zoals ik al zei, ben ik vorig jaar verliefd geworden op Engeland. De taal, de omgeving, de winkels, de mensen, I love it all.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Hmm, lastig. Elk land heeft wel wat moois. Ik zou denk ik gaan voor landen die onrustig zijn of gevaarlijk. Als ik op vakantie ga, wil ik op een relaxte veilige wijze het land ontdekken.

Dit was de Travel Tag. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen!

Waar wil jij absoluut nog een keer heen?
Liefs, Annelot.

16 opmerkingen:

 1. Leuke antwoorden heb je gegeven! Ik ga ook bijna ieder jaar naar Frankrijk. Ik zou nog wel eens naar Australië willen en dan duiken op het Great Barrier Reef!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je bij de tour de france bent geweest! Moet een mooie herinnering zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga binnenkort naar Engeland! Naar Londen :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke tag om te lezen ♥ ik wil ooit in mijn leven naar New York toe xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie lijst heb jij, je hebt al veel landen gezien en nog een hoop moois om naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen! Zo te zien ben je al naar veel mooie plekken geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tag! Zou ook nog een keertje naar Amerika willen gaan deze zomer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk om te lezen! Je hond is echt een cutie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tag :-D Ik heb echt zin om op vakantie te gaan haha!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem29.3.15

  Wat een leuke tag! door deze tag krijg je zin in de zomer:D
  Liefs nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem29.3.15

  Leuke tag! Mijn ouders waren vorig jaar naar Curaçao en zijn er helemaal verliefd op geworden! Zelf ben ik nog nooit buiten Europa geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke tag! Ik zou ook zo graag nog naar Curacao willen! Dit jaar gaan we eerst nog naar Toscane, ook heeel gaaf:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oké, wanneer gaan we samen op vakantie?
  En die foto's zijn echt zo leuk, haha !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aaah wat is dit een ontzettend leuke tag, wauw! Super leuke blog heb je! <3

  BeantwoordenVerwijderen