Onmeunig Sanne - Miss Montreal

16 comments
Miss Montreal, oftewel Sanne Hans is niet meer weg te denken als Nederlandse artiest. Vrijdag 27 februari gaf ze een voorstelling in de Nieuwe Kolk in Assen. Ik besloot er een kijkje te nemen. Nieuwsgierig naar wat ik er van vond?

De huidige tour van Miss Montreal heet Onmeunig Sanne, net zoals haar nieuwste, Nederlandstalige album. Ook bracht ze onlangs een singles collection uit. Voor Sanne Hans reden genoeg om door ons kikkerlandje te touren.


De voorstelling zou om acht uur beginnen en om klokslag acht uur stond Miss Montreal op het podium. Ze kwam alleen op. Met haar gitaar. Ze begon met een prachtig, klein, Nederlandstalig liedje over de scheiding van haar ouders. Een gevoelig begin van deze voorstelling.Het decor bestond uit een eettafel, 5 eettafel stoelen, een houten wand met een wijnrek en een mooie kroonluchter om het tafereeltje af te maken. Sanne wilde met dit decor een kijkje in haar eigen keuken geven, de tafel die mee gaat op tour is haar echte eettafel. "Mijn vriend staat nu te eten zonder tafel." Ik weet niet of het door de tafel kwam of door Sanne, maar je voelde je gelijk thuis tijdens de voorstelling. Hier en daar een korte toelichting over de achterliggende gedachte van een nummer, af en toe spot ze met zichzelf en met haar bandleden en zo nu en dan reageerde ze op de reacties uit het publiek.

Ja dat deed ze leuk, de interactie met het publiek. Geregeld gingen na een nummer de lampen in de zaal aan. "Even kijken wat voor vlees ik in de kuip heb." Ook vroeg ze geregeld naar de mening van verscheidene mensen.Wat de tour van Miss Montreal zo bijzonder maakt, is dat zij elke voorstelling één persoon uit het publiek vraagt zijn/haar verhaal te vertellen aan Sanne en de rest van het publiek. Nadat het verhaal is verteld volgt een pauze, in deze pauze schrijft Sanne een nummer over het verhaal van de persoon uit het publiek. Ze schrijft niet zomaar een nummer. Nee, Miss Montreal schrijft een nummer met de meest prachtige melodie en een tekst die je niet zomaar vergeet. Naar mijn mening onderscheidt dat deze tour van vele andere tours.
Sanne heeft hetzelfde gedaan met iemand uit het publiek bij RTL Late Night, dit vond ik zo indrukwekkend dat ik het graag met jullie wil delen:


Eveneens loopt Sanne op een gegeven moment door het publiek heen, maakt ze her en der een praatje en zingt ze vrolijk door. Je hebt hierdoor het gevoel dat je bij de artiest betrokken bent, wat ik erg leuk vind.


Aan het einde van de voorstelling gaf Miss Montreal een eerbetoon aan haar publiek, haar fans. Ze nodigde het publiek dan ook uit om bij haar op het podium te komen. Ook dit getuigt weer dat de interactie met het publiek heel belangrijk is voor Sanne.

Na afloop kwam Sanne nog even de foyer in om wat cd's te signeren en om op de foto te gaan met haar fans. Ook ik heb haar mogen ontmoeten. Wat mij gelijk opviel, ook tijdens de voorstelling, is dat ze compleet zichzelf is. Ik zei tegen haar dat ik de voorstelling ontzettend leuk vond, haar reactie was: "Echt? Wat te gek man! Heel erg bedankt!" Ze was oprecht blij dat ik het leuk vond. Het is een cliché maar voor haar geldt het echt: ze is zo gewoon gebleven.

De avond was ontzettend leuk en gezellig en ik kan je van harte aanraden, als je de mogelijkheid hebt, naar haar voorstelling te gaan. Mijn kaartje kostte €28,50 inclusief garderobe en één drankje in de pauze.

Meer weten over de tourdata van Miss Montreal? Kijk dan hier.

Wat vind jij van Miss Montreal (Sanne Hans)?
Liefs, Annelot. 

16 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat ze zo betrokken is. Ze lijkt mij een heel fijn mens zonder sterallures.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem4.3.15

  Wat een leuke blog over Sanne.. ik heb wel eens wat anders meegemaakt met Sanne.... Maar het is fijn dat ze zo leuk is tegen de fans en het publiek etc... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat gaaf! Sanne was laatst ook in mijn stad! Ze lijkt me eigenlijk erg aardig en heel normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind haar dus echt een tof wijf. En volgens mij zal ze ook altijd zo lekker normaal blijven. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog nooit iets van haar gegaan.. Miss Montreal is volgens mij ook echt super lief! Ze komt ook altijd zo goed over

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I’m in love with your blog! I like your photos and style of writing! I know that it requires so much time to update blog, but keep doing it!)
  I’ll be happy to see you in my blog!)

  Diana Cloudlet
  http://www.dianacloudlet.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf dat ze veel waarde hecht aan interactie met het publiek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat gaaf zeg dat ze een nummer schrijft over iemand uit het publiek! Echt knap als je dat kan in zo'n korte tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven, net alsof ik er zelf bij was :-) Wat goed dat het allemaal zo meeviel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk seg! Ze lijkt me echt super aardig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf zeg!!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Superleuk dat ze daar was! Ik had er graag bij willen zijn want assen is niet ver van mijn huis :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze is echt een toffe vrouw, echt iemand die zichzelf is gebleven en niet boven zichzelf uitstijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is echt een hele toffe vrouw! En een paar liedjes van haar staan in mijn playlist! Tof zeg dat je hier bij was. Stiekem wel een beetje jaloers nu hoor op je.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar ja, ik woon dan ook in België. Altijd gezellig als de artiest tussen het publiek loopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gaaf dat je daarbij aanwezig was. Ik vind Sanne Hans echt enorm inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen