Kleur jezelf kalm

29 comments


Stress. Iedereen heeft er wel eens last van, maar er een oplossing voor vinden gaat wat lastiger. Vandaag laat ik jullie het 'Kleur jezelf kalm' kleurboek zien. Nieuwsgierig naar wat dit is?


Dit is het 'Kleur jezelf kalm dierenrijk' kleurboek ontworpen door Millie Marotta. In de inleiding vertelt ze dat ze van jongs af aan al houdt van het tekenen van dieren. Eveneens staat erbij dat kleuren niet alleen voor kleine kinderen is, maar voor alle leeftijden. Deze kleurboeken kun je vinden in de boekenwinkels in het schap: kleuren voor ouderen. In deze schappen ligt een heel assortiment aan kleurboeken. Dierenrijk, een eigen groenten tuin, een eigen bloemen tuin en heb je het idee dat jij de nieuwe van Gogh bent, is ook daar jouw kleurboek te vinden. De boeken komen van verschillende ontwerpers. Zo heb je ook boeken met de titel 'Mindful kleuren' wat aangeeft dat de kleurboeken niet alleen voor het kleuren zijn.
 

Dit zijn voorbeelden van kleurplaten uit het boek. Zoals je ziet zijn deze erg gedetailleerd. Het boek is bedoeld om mogelijke stress te verminderen of om je te kalmeren. Door het precieze werk van het kleuren, van bijvoorbeeld deze kleurplaat, vergeet je even alles om je heen en ben je alleen maar gefocust op het kleuren. Hier komt het woord 'mindful' bij kijken. Mindfulness is een steeds bekendere vorm van therapie. Mensen met veel stress en angst kunnen veel hebben aan een mindfulness therapie. Bij mindfulness staat het hier en nu centraal, wat erg voor de hand liggend is aangezien bij stress en angst vrijwel altijd in de toekomst wordt gekeken. Ook bij het kleuren wordt niet aan de toekomst gedacht, alleen maar aan het zo netjes en mooi mogelijk in kleuren van de kleurplaat. Hierdoor merken veel mensen dat ze rustiger en minder gestrest worden. Na, bijvoorbeeld, een halfuur kleuren is het hoofd weer helemaal leeg en kun je weer verder met je werk of school.Op het moment ben ik met deze kleurplaat bezig. Dit is, naar mijn mening, de meest gedetailleerde kleurplaat uit het boek. Je bent dan ook wel even bezig met het kleuren. Het kleur jezelf kalm boek staat vol met kleurplaten waar je redelijk lang mee kan doen. Het boek heeft mij zeker geholpen, ik ben een ras echte stresskip, bij het leeg maken van mijn hoofd. In mijn tentamen periode ging ik afwisselend twee uur leren en een half uur kleuren. Ik merkte dat ik na een halfuur kleuren weer nieuwe energie had voor het leren en mijn hoofd niet overspoelde met de leerstof. 


Dit is de eerste, en ook nog de enige, kleurplaat die ik af heb! Het duurt wel even voordat je een hele plaat af hebt maar als deze eenmaal af is, krijg je een heel voldaan gevoel. Dit gevoel bedrukt weer gevoelens van stress en angst.

 

Ik heb ervoor gekozen om de kleurplaten in te kleuren met stiften, ik vind dit wat meer dekkend dan met potloden. Wel zie je met stiften sneller strepen dan met potloden, maar dat neem ik wel voor lief. Deze stiften komen van de HEMA, er zitten 24 stiften in een pakje en deze koop je voor maar €2,50.

De kleurboeken zijn te vinden in de boekenwinkels en in onlinewinkels zoals bol.com. De bedragen verschillen tussen €9,99 voor het kleur jezelf kalm boek en €20,24 voor het mindful kleuren boek.

Wat doe jij als je gestrest bent?
 Liefs, Annelot.

29 opmerkingen:

 1. Wauw wat mooi. De stiften zijn echt heel mooi :) De titel vind ik al rustgevend, kleur jezelf kalm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er mooi uit! :) Lijkt me wel veel werk om alles in te kleuren.
  x Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat het werkt! Je olifant is erg leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou eerder gefrustreerd raken denk ik, haha! Al dat binnen de lijntjes kleuren, nee, ik heb er geen geduld voor! Maar wel mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem26.2.15

  Ik hoor de laatste tijd steeds meer over van die boeken. Het lijkt mij erg leuk om ook een keer te proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er prachtig uit! Toch is zoiets dan juist weer iets waar ik gestrest van raak als ik het niet precies binnen de lijntjes kleur, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat kan ik me voorstellen, haha. Ik ben zelf ook redelijk perfectionistisch maar dat wordt juist minder door dit boek

   Verwijderen
 7. Tof! Ik heb nu ongeveer al een half jaar zo een boek thuis liggen maar nog nooit iets mee gedaan.. Heb er de tijd niet voor en wil ook niet buiten de lijntjes hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik blijf zo'n boek leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem26.2.15

  Ik vind het heerlijk om te kleuren! echt rustgevend..
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mijn moeder heeft echt een super mooi kleurboek van Parijs :) het werkt inderdaad heel relaxend ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ziet er een mooi kleurboek uit! Lijkt me enorm rustgevend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aah ik vind het ook altijd nog heel fijn om te doen. Lekker even kleuren, daar word ik wel zen van. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier heb ik vaker van gehoord. Ik wil het ooit nog eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem27.2.15

  Echt heerlijk om even lekker te ontspannen. Kleuren ontspant echt, geloof mij maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zie het steeds voorbij komen, maar heb er zelf nog geen in huis. Vrees dat ik het vervolgens nooit zal gebruiken ofzo.. Ziet er wel heel leuk uit namelijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha wat grappig en ook wel leuk eigenlijk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahaha dit was helemaal de rage van 2014/2015
  Wat leuk om.te zien hoe jij ze heb ingekleurd. Ik denk dat het niks voor mij is want ik heb zo weinig geduld haha!
  Liefs Shop It and Pop It

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow die olifant heb je mooi ingekleurd! Ik heb zelf (als volwassene haha) nog nooit een plaat ingekleurd, wel deed ik zo'n boek cadeau aan een vriendin en ze vindt het inderdaad heel ontspannend. Ik vind zulke detailwerkjes ook leuk om te ontspannen en je volledig op iets te focussen, ik maak dan meestal ringen en armbandjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb dit al zo vaak voorbij zien komen! Wil hem zelf ook hebben ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk dat je ook blogt Annelot! Leuk artikel :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem1.3.15

  Geweldig leuk! Je hebt ze mooi ingekleurd zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel erg leuk. Ik heb zelf meerdere kleurboeken voor volwassenen dat zijn ook van dit soort kleurplaten en het is inderdaad leuk en rustgevend om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat leuk zeg ik hou zo erg van tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat een mooi kleurboek ♥ ik vind het ook heerlijk om te kleuren, werkt lekker ontspannend xx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gisteren ben ik voor het eerst gaan kleuren in een kleurboek voor volwassenen. En ik vond het echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die is mooi! Mijn mama is deze week jarig en ik geef haar ook zo'n kleurboek cadeau, benieuwd wat ze ervan zal vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen